Alkomat .
Re: Alkomat .
dobre alkomaty to cena około 400 zł tak pisało w gazetach motoryzacyjnych
najlepiej nie pic albo dopiero na drugi dzień jechać nawet to pokazuj wirtualne alkomaty
najlepiej nie pic albo dopiero na drugi dzień jechać nawet to pokazuj wirtualne alkomaty
Słyszeliście o czymś takim jak noc bez wypadków? Tutaj fajny materiał i trochę na temat alkomatów https://www.youtube.com/watch?v=3oS6iKdw-go&feature=youtu.be
Bardzo fajna inicjatywa. Wydaje mi się, że posiadanie choćby jednorazówki, ale dobrej, certyfikowanej, np. alkohit start, to powinna być normalna rzecz, w przypadku imprez.
-----------
@koola, jednorazówka czy urządzenie?
-----------
@koola, jednorazówka czy urządzenie?
Jakiś czas temu te jednorazówki były w stokrotce to sobie zapas zrobiłam, ale mam w planach sobie kupić normalne urządzenie, i też coś z alkohita na pewno.
w sumie to dobry pomysł z takim alkomatem, a nie po każdej imprezie zastanawianie się czy mogę wsiąść w samochód i jechać do pracy? a drogie są te alkomaty jednorazowe? ciekawe tylko na ile są wiarygodne
Alkohity start kiedyś kupiłam w stokrotce za chyba 6czy 7 zł, więc niedrogo, może jeszcze kiedyś będą do dostania, choć można sobie zapas bez problemu przez neta kupić.
ania110 pisze:w sumie to dobry pomysł z takim alkomatem, a nie po każdej imprezie zastanawianie się czy mogę wsiąść w samochód i jechać do pracy? a drogie są te alkomaty jednorazowe? ciekawe tylko na ile są wiarygodne
Dokładnie - zajrzyj na ceneo, allegro, tam producent też je sprzedaje i dostaniesz bardzo tanio.
Rezultat jest wiarygodny i daje odpowiedź tylko na jedno pytanie - czy mogę już prowadzić?
jeżeli chcesz więcej informacji to raczej normalny alkomat będzie lepszy.
Zdecydowaliśmy się na zakup normalnego alkomatu
, wybór padł na elektrochemicznego alkohita x50. Jak do tej pory sprawdza się nieźle, szybko mierzy, kilka sekund i po sprawie, ma lejek i nie trzeba w zasadzie ustami go dotykać, to wygodne szczególnie jak kilka osób chce zrobić pomiar, a po imieninach czy grilly zawsze są chętni 

Alkomat .
Ja mam taki zwykły alkomat, niby nic szczególnego, a jednak robi to, co ma robić. Czyli mierzy poziom alkoholu. Przydaje się zawsze po zakrapianej imprezie, myslę, że warto mieć taki alkomat w domu. Ja swój kupiłem w sklepie i to całkiem niedrogo.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2017, 12:15 przez wipstudio, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Lokowanie
Powód: Lokowanie
Alkomat .
a dostałem swój alkomat. Jestem z niego zadowolony. Zawsze jak gdzieś idę na imprezę to zabieram X60 ze sobą. Wraz ze znajomymi sprawdzamy się przed wyjściem z imprezy. Taka mała rywalizacji. No i oczywiście rano sprawdzam czy mogę jechać autem czy jeszcze warto poczekać.
Alkomat .
A nie lepiej przed Świętami? Masz jeszcze kilka dni. Rok temu kupowaliśmy ojcu alkohita własnie na prezent. A że człowiek czasem go też używa i użycza, na takie imprezy jak sylwestrowa to już inna sprawa. Można więc połączyć przyjemne z pożytecznym
O ile oczywiście u Ciebie taki układ użyczania ważnego sprzętu jest możliwy.