Pierwsze ubezpieczenie OC
Re: Pierwsze ubezpieczenie OC
To właśnie jak się te dane wpisze w kalkulator Cuk to on wybierze najtańsze OC z oferty 30 -stu ubezpieczycieli.Ja tak już drugi rok z rzędu wyszukałam sobie tanią polisę.
Całkiem spoko ten kalkulator, podliczyłem i muszę zadzwonić jutro do Cuk -a bo mi bardzo tanie Oc poszukał w porównaniu z tym co mam teraz.
- Bazyliszek
- Administrator
- Data: 11 maja 2009, 17:55
Jedno z najdroższych ubezpieczeń jakie mi zostało wyliczone to właśnie w cuk. Nie pokazuje wszystkich firm ubezpieczeniowych (skontaktuj się telefonicznie). Nie polecam.
Najlepszy sposób to sprawdzić u każdego ubezpieczyciela samemu. Ja dzięki temu oszczędzam ok 500 zł rocznie na aucie.
Najlepszy sposób to sprawdzić u każdego ubezpieczyciela samemu. Ja dzięki temu oszczędzam ok 500 zł rocznie na aucie.
Niestety pierwsze OC, poniekąd zawsze wiąże się z wysoką składką, ponieważ nie ma historii jazdy czyli żadnych zniżek. Być może niższa składkę możesz uzyskać jeśli miejscowość w której mieszkasz należy do niskokolizyjnej. Ale to można sprawdzić tylko u agenta ubezpieczeniowego. Rzetelną instytucja jest compensa. Kontakt z agentem nic nie kosztuje a zapytać warto.
Ja swoje pierwsze ubezpieczenie miałem w compensa i tak już w sumie zostało a mam już trzecie auto w swoim życiu, jakoś mam zaufanie do tej ubezpieczalni.
Jeśli szukacie taniego ubezpieczyciela i nie chce tu go reklamować to jest to TUW - tow. ubez. wzajemnych
Przez przypadek wpadłem na nich i mam tam ubezpieczone 2 auta. Żeby było taniej ubezpieczam tam też dom. Polecam.
Przez przypadek wpadłem na nich i mam tam ubezpieczone 2 auta. Żeby było taniej ubezpieczam tam też dom. Polecam.
Jeżeli chcesz znaleźć najlepsze dla siebie ubezpieczenie OC, powinieneś wejść na stronkę ... i przejrzeć oferty które są tam zamieszczone 

Nie wiem od czego zależą te wyliczenia, może po prostu przy moich warunkach tak korzystnie mi podliczył ten cuk -owy kalkulator, wynik mi się zgodził z tym co mi przez telefon podali,. Jak się do maja ceny nie zmienią to tam ubezpieczę.
My zapłaciliśmy za OC 1233 zł z NNW i ASS jak widać już w pierwszym roku można liczyć na zniżki 

Do 25 roku życia są zwyżki, daltego warto mieć ukończone 25 lat, skorzystać z współpartnerstwa rodzica, który swoimi zniżkami, może spowodować, że przejdą one na swoje dzieci.
pierwsze oc będzię Cię sporo kosztowało, ja wzięłam auto na siebie i teściową żeby mieć zniżki
już Ci współczuje pierwszego ubezpieczenia 
Ja już mam to za sobą. Ostatnio jak mi się skończyło ubezpieczenie to w biurze polecono mi Compense. Mam ją od nie całego miesiąca więc ciężko jest mi coś więcej na ten temat powiedzieć.

Ja już mam to za sobą. Ostatnio jak mi się skończyło ubezpieczenie to w biurze polecono mi Compense. Mam ją od nie całego miesiąca więc ciężko jest mi coś więcej na ten temat powiedzieć.
Pierwsze ubezpieczenie zawsze jest trochę wyższe ale z biegiem lat zyskujemy zniżki.
Pierwsze ubezpieczenie OC
A jakie ubezpieczenie na życie byłoby Waszym zdaniem warto wybrać? Zastanawiam się właśnie, czy na przykład ubezpieczenie na życie z http://www.ubezpieczeniaonline.pl/ranking-ubezpieczen/ubezpieczenia-na-zycie/0.html jest ok wyjściem. Co na ten temat myślicie?
Historia jest jak reportaż. Im większej liczbie ludzi udzieli się głosu, tym pełniejsza będzie opowieść, a tylko tak można dotrzeć do prawdy o tym, co się stało.
-