Ser kozi lubicie?
Ser kozi lubicie?
Macie swój ulubiony ser kozi? Lubicie w ogóle? Ja ostatnio jem go na kanapkach ze świeżym szczypiorkiem z ogródka i rzodkiewką. I tak się zastanawiam czy jeszcze oprócz kanapek można taki ser jeszcze gdzieś wykorzystać? I który ser polecacie najbardziej?
Re: Ser kozi lubicie?
Prawdopodobnie lubie ale sam z własnej woli go nie zakupiłem.
Re: Ser kozi lubicie?
wipstudio pisze:Prawdopodobnie lubie ale sam z własnej woli go nie zakupiłem.

Uwielbiam sery kozie, bo są zdrowe i maja masę wartości odżywczych. Nie wszystkie są smaczne, niektóre mają ten charakterystyczny zapach, który mnie odrzuca. Znalazłam jeden, który go nie ma, za to jest delikatny i kremowy, nawet moja córka je go chętnie na kanapkach. Nazywa się Chavroux i ma kozę i kózkę na opakowaniu. A do czego go wykorzystuję, do wielu rzeczy kanapek, sałatek, do gotowania i grillowania.

-
- Początkujący
- Data: 11 mar 2014, 19:58
Ser kozi lubicie?
Kiedyś nie lubiłam, ale ostatnio się do nich przekonałam. A raz jadłam niepasteryzowany serek kozi - był obłędny.
Ser kozi lubicie?
Maryna a masz jakieś ciekawe przepisy z tym kozim serem?
-
- Raczkujący
- Data: 12 kwie 2018, 15:44
Ser kozi lubicie?
Niestety nie przepadam za serem kozim. Robiłam kilka podejśc do niego i za każdym razem odrzuca mnie ten okropny zapach.
Ser kozi lubicie?
Ja również niestety nie mam po drodze z kozim serem, choć próbowałem parokrotnie (bo nie lubię z czegoś rezygnować po pierwszym razie) z dużym odstępem czasowym. Robiony "na swojsko" przez znajomego, kupny w sklepie - nie. I chyba już kolejnego podejścia nie będzie.
Ser kozi lubicie?
Więc zakupiłem, spróbowałem i dobry jest
Tylko drooogi

-