Podstawowe narzędzia w domu
- KsiężniczkaAchaja
- Raczkujący
- Data: 27 lut 2014, 12:32
Re: Podstawowe narzędzia w domu
Młotek się przydaje (choć można go zastąpić tłuczkiem do mięsa
) i śrubokręt-dla mnie jest hitem taki z wymiennymi końcówkami (ma jeden śrubokręt a nie milion).

I klej, taki dwuczęściowy mieszasz i dopiero kleisz. Na prowizorce można daleko i długo jechać aż pewnego dnia przyjdzie odpowiedni jeleń, tfu. meżczyzna i naprawi.
Mi wystarczy scyzoryk Mag Gajwera

Narzędzi nigdy nie za dużo. U mnie w domu 3 szuflady
- lidka_lidka
- Raczkujący
- Data: 24 lis 2014, 16:14
W razie wu i cegła starczy 
Ale tak zupełnie serio bez śrubokręta i młotka w domu ani rusz. Miarka też wskazana.

Ale tak zupełnie serio bez śrubokręta i młotka w domu ani rusz. Miarka też wskazana.
No a poziomnica żeby lustro powiesić , kombinerki żeby coś z czegoś wyciągnąć , wkrętarka żeby coś do czegoś przykręcić 

Młotek i wiertarka 

I kobieta żeby był ktoś do poganiania 

leatherman
multitool którym zrobisz prawie wszytko 

co do Leathermana to Tim Leatherman odwiedza niedługo Polskę - będzie kilka spotkań i można podpisać u niego multitoole 

Myślę, że taśma zawsze się przyda. Szpachelki się zawsze przydadzą, kombinerki.
oj u mnie to znalazło by się tego o wiele więcej, poza tym nie znam się na tym na tyle żeby wszystkie wymienić,na pewno wiele tych które zostały już wymienione
Kominerki,Wkrętaki,Taśma ziolacyjna,Nożyk,Młotek
Ja nie posiadam żadnych narzędzi, funkcjonuje bez tego:)
Jak dla mnie prawdziwego faceta można poznać po tym, ze potrafi naprawić przynajmniej podstawowe usterki w domu, a do tego potrzebne są narzędzia. Żeby nie wypisywać całej litanii, polecam przeczytać ten tekst https://sprzedajemy.pl/poradnik/jakie-narzedzia-reczne-warto-miec-w-domu-a1d299-art2706. Ja swój warsztat narzędziowy kompletuje już od kilku lat i ciągle dodaję kolejne narzędzia, które okazują się przydatne w najmniej oczekiwanych sytuacjach. Nigdy nie wiadomo co się może zepsuć, a szkoda za każdym razem tracić kasę na fachowców.