Stwierdzenie to zmienia wiele i zmusza mnie to zastanowienia się nad moim tokiem myślenia

Jak myślicie jak to jest z tym piekłem?
cytryna pisze: Wczoraj na mszy w kazaniu ksiądz wspomniał o przewrotności ludzi i o tym ,że ludzie wymyślili sobie piekło bo Bóg w swojej dobroci nie mógł by skazać ani jednej duszy na taki los i to po wieczność.
cytryna pisze: Stwierdzenie to zmienia wiele i zmusza mnie to zastanowienia się nad moim tokiem myślenia dlaczego?
cytryna pisze:a gdyby spojrzeć na ten fakt odwrotnie,czyli jeśli piekło jest tu na ziemi?(zupełne przeciwieństwo to tego o czym myślałam do tej pory )
cytryna pisze: Jak myślicie jak to jest z tym piekłem?
cytryna pisze:Ale mam mętlik w głowie co do tego tematu, a gdyby to jeszcze inaczej zinterpretować mianowicie jeśli piekłem jest stan ducha człowieka żyjącego w grzechu? to by się wszystko zgadzało z naukami religii i idealnie do siebie pasowało.
Człowiek popełnia jakiś grzech który go niszczy od środka i w jego sumieniu następuje piekło ,myśli się biją miedzy sobą zła" aura" rozsiewa się w wokół co udziela się i innymwłaśnie ta..." gehenna"aż ciarki przechodzą na samą myśl
no ale dalej za pomocą Ducha Świętego
który nas wspiera nawet w takim stanie doprowadza nie do śmierci.... ale do uwolnienia się z tego stanu poprzezspowiedź zrzucenie tego ciężaru uwolnieniu duszy z takiego piekła choć na chwilę.
Ale tachwila ten moment tak słodki iż wart całego tego zawirowania tak ciężkiego dla
słabego człowieka.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości