Czy używacie miód w kuchni ?

Awatar użytkownika
wipstudio
Administrator Techniczny
Posty: 3740
Data: 17 paź 2009, 23:10
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Czy używacie miód w kuchni ?

Postautor: wipstudio » 16 sie 2017, 21:02

Chciałbym zacząć przygodę z miodem. Na początek chyba chce go dodać do mięsa. Ma ktoś rozeznanie do czego można jeszcze go użyć?

Przepisy mile widziane.

Online
Awatar użytkownika
cytryna
Uzależniony
Posty: 2705
Data: 04 lut 2012, 18:59

Czy używacie miód w kuchni ?

Postautor: cytryna » 16 sie 2017, 22:47

do serow-pycha :) wystarczy kilka kropel i palce lizac

Awatar użytkownika
wipstudio
Administrator Techniczny
Posty: 3740
Data: 17 paź 2009, 23:10
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Czy używacie miód w kuchni ?

Postautor: wipstudio » 17 sie 2017, 11:41

Masz na myśli białych czy żółtych

Online
Awatar użytkownika
cytryna
Uzależniony
Posty: 2705
Data: 04 lut 2012, 18:59

Czy używacie miód w kuchni ?

Postautor: cytryna » 19 sie 2017, 21:03

Generalnie myślałam o żółtych kozie, owcze najlepiej( jeśli ktoś lubi )leżakowane z odrobinką miodu nabierają wyrafinowego smaku ale i z twarogami pycha dobrze utarte z miodem na kanapkę lepsze od nutelii i zdrowsze

Awatar użytkownika
wipstudio
Administrator Techniczny
Posty: 3740
Data: 17 paź 2009, 23:10
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Czy używacie miód w kuchni ?

Postautor: wipstudio » 19 sie 2017, 21:28

Haha skąd ja takie sery nabędę ;)

artist
Raczkujący
Posty: 12
Data: 28 cze 2017, 16:56

Czy używacie miód w kuchni ?

Postautor: artist » 18 wrz 2017, 14:18

Ja robię glazurę do pieczonego kurczaka z miodu i cytryny.

Awatar użytkownika
wipstudio
Administrator Techniczny
Posty: 3740
Data: 17 paź 2009, 23:10
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Czy używacie miód w kuchni ?

Postautor: wipstudio » 18 wrz 2017, 22:48

artist pisze:Ja robię glazurę do pieczonego kurczaka z miodu i cytryny.

Opowiesz jak ?

slow1
Początkujący
Posty: 36
Data: 11 kwie 2017, 14:20

Czy używacie miód w kuchni ?

Postautor: slow1 » 25 wrz 2017, 18:35

Każdy pewnie robi inaczej, ale ja robię taką jakby polewkę no glazura to raczej nie jest. Pół szklanki wody, 2 łyżki miodu, sok z połówki cytryny i to na kurczaka, do piekarnika i potem ładnie przechodzi zapachem cytryny.


  • Podobne tematy
    Statystyki
    Ostatni post

Wróć do „Kulinaria”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość