Nie działa usb i sp2

Awatar użytkownika
Matisek
Tytan
Posty: 2336
Data: 26 cze 2010, 7:21

Re: Nie działa usb i sp2

Postautor: Matisek » 06 sty 2015, 7:54

Dokładnie tak jest jak pisze wipstudio, gdyby można było wejść tam gdzie proponujesz coral to bylo by połowę sukcesu, dodam więcej załatwiłem aktualizację biosu i znowu lipa bo i ten proces trzeba zatwierdzić kliknięciem w byle klawisz na klawie

Awatar użytkownika
coral
Postowiec Pospolity
Posty: 239
Data: 03 sty 2015, 21:13

Re: Nie działa usb i sp2

Postautor: coral » 06 sty 2015, 14:24

O musialem to przeoczyc , zostaje tylko start z plytki windows .

Awatar użytkownika
wipstudio
Administrator Techniczny
Posty: 3736
Data: 17 paź 2009, 23:10
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Re: Nie działa usb i sp2

Postautor: wipstudio » 06 sty 2015, 14:43

A ja mam pytanko ;)

Bo idę dalej w diagnoze. Jak włącza się ekran BIOS to pokazuje GHz, MB i GB ;)

włóż dysk USB/Pendrive i zobacz czy coś się zmieniło. Patrz na diodę na pendrive.

Jestem już prawie pewien że czeka cię wydatek na inną płytę.

Awatar użytkownika
Matisek
Tytan
Posty: 2336
Data: 26 cze 2010, 7:21

Re: Nie działa usb i sp2

Postautor: Matisek » 06 sty 2015, 19:44

Tak zgadza się pomiar napiecia na portach usb = 0 , jest jeszcze jedna możliwość że bespiecznik siadł ale to nie na moją głowę nawet nie wiem gzie są te małe łobuzy, więc pozostaje wymiana płyty , z tym że znowu jest problem bo podstawka od procka jest nie typowa mianowicie socket 1156.

Awatar użytkownika
wipstudio
Administrator Techniczny
Posty: 3736
Data: 17 paź 2009, 23:10
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Re: Nie działa usb i sp2

Postautor: wipstudio » 06 sty 2015, 20:43

Czemu na allegro jest trochę tego. i5, i7 to normalne procki ale oznaczenia

Obrazek

Post dodany 6 sty 2015, o 20:46

Ale 250 zł nie twoje ;/

Awatar użytkownika
Matisek
Tytan
Posty: 2336
Data: 26 cze 2010, 7:21

Re: Nie działa usb i sp2

Postautor: Matisek » 06 sty 2015, 20:54

Znalazlem odpowiadajacą mi AzusP7H55-M DDR3 FV HIDMI , HIDMI nie konieczne bo w tej mojej płycie jest karta graficzna 1 gb i ma wejście HIDMI koszt tej płyty około 300 zeta z tym że jest oem i nie wiem czy warto brać bo pewnie znowu będzie problem ze sterami

Awatar użytkownika
wipstudio
Administrator Techniczny
Posty: 3736
Data: 17 paź 2009, 23:10
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Re: Nie działa usb i sp2

Postautor: wipstudio » 06 sty 2015, 22:41


Awatar użytkownika
Matisek
Tytan
Posty: 2336
Data: 26 cze 2010, 7:21

Re: Nie działa usb i sp2

Postautor: Matisek » 07 sty 2015, 10:54

Dokladnie coś podobnego znalazlem na alegro z tym ze usb jest z jednym portem 3 :) repki leca dla pomagajacych :)
Ps. coral z racji wyczerpania pkt. na dzisiaj repki dodam w innym terminie

Awatar użytkownika
wipstudio
Administrator Techniczny
Posty: 3736
Data: 17 paź 2009, 23:10
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Re: Nie działa usb i sp2

Postautor: wipstudio » 07 sty 2015, 15:30

Ale jednak nie daje mi to spokoju ;)

Podmień zasilacz i zobacz czy działa ;)

Awatar użytkownika
Matisek
Tytan
Posty: 2336
Data: 26 cze 2010, 7:21

Re: Nie działa usb i sp2

Postautor: Matisek » 07 sty 2015, 17:35

Ok to jeszcze powalczymy , wieczorem wezmę od znajomego zasilacz i zobaczymy.
Podłączone sprawdzone nie działa .
Ostatnio zmieniony 08 sty 2015, 9:45 przez Matisek, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: dubel

Awatar użytkownika
wipstudio
Administrator Techniczny
Posty: 3736
Data: 17 paź 2009, 23:10
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Re: Nie działa usb i sp2

Postautor: wipstudio » 17 sty 2015, 9:13

No to niestety płyta ;(

Awatar użytkownika
jeruka9-san
Raczkujący
Posty: 17
Data: 21 mar 2015, 9:21

Re: Nie działa usb i sp2

Postautor: jeruka9-san » 23 mar 2015, 15:27

:DD :D łączę się z tobą w bulu i nadzieji poszukaj konkretnej jeśli jesteś graczem lub zwykłym użytkownikiem najlepiej podkręca się na chipsecie z97 no chyba że chcesz mój nividia nforce 630a czy coś podobno fajnie się grzeją i palą polecam mam taki :DD mozesz wybrać płytę z usb 3.0 ale dla mnie to głupota dominujący standard to 2.0 cena płyty główniej zależy od wieku i jakości nie wstydź się wybierz pentium 4 lub pentium m albo sempron lub athlon najtansze to nic że nie pograsz w dzisiejsze gry możesz za to odpalić sobie sapera albo pasjans i to na full detalach :D :DD

Awatar użytkownika
Matisek
Tytan
Posty: 2336
Data: 26 cze 2010, 7:21

Nie działa usb i sp2

Postautor: Matisek » 02 lut 2017, 15:43

Temat z 2015 roku. Pewnie nie jeden raz ktoś się nim ogłosił :mrgreen: (dawno został oddany do utylizacji, do Krakowa to ja mam około 400 km)
Ostatnio zmieniony 02 lut 2017, 15:45 przez Matisek, łącznie zmieniany 1 raz.


Wróć do „Hardware”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość