Pamięć RAM

Ile pamięci RAM masz

128 MB
0
Brak głosów
256 MB
0
Brak głosów
512 MB
0
Brak głosów
1 GB
3
13%
2 GB
6
26%
3 GB
2
9%
4 GB
7
30%
6 GB
1
4%
8 GB
3
13%
16 GB
1
4%
32 GB
0
Brak głosów
Google data center ;)
0
Brak głosów
 
Liczba głosów: 23

Awatar użytkownika
wipstudio
Administrator Techniczny
Posty: 3736
Data: 17 paź 2009, 23:10
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Pamięć RAM

Postautor: wipstudio » 16 paź 2012, 15:47

Ile macie w komputerze pamięci RAM oraz jeżeli wiecie jakiego typu ;)

Można oczywiście w poście uwzględnić kilka jednostek jakie posiadacie. ;)

Awatar użytkownika
Thug
Wymiatacz
Posty: 1277
Data: 15 kwie 2012, 19:02
Skąd: :ajcazilakoL

Re: Pamięć RAM

Postautor: Thug » 16 paź 2012, 15:51

Ja mam 2GB pamięci. Jest to wystarczająco dla mojego komputera, bo nie gram na komputerze - od gier mam konsolę, ze względu na to, że na komputerze ciągle trzeba martwić się o wydajność, a na konsoli jest wszystko na najwyższym poziomie. Tak więc 2GB jest zdecydowanie wystarczającą ilością i nie zamierzam tego rozbudowywać ;) A czym jest Google Data Center?

Awatar użytkownika
wipstudio
Administrator Techniczny
Posty: 3736
Data: 17 paź 2009, 23:10
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Re: Pamięć RAM

Postautor: wipstudio » 16 paź 2012, 16:08

Akcentem humorystycznym ;) Ja mam 4 GB w lapim i mało mi ;)

Wiadomo photoshop i montaż filmów pożerają mi pamięć ;)
Często również pracuje na wielu oknach tzn w chrome mam 20 zakładek otwartych z 5 folderów kilka małych programosów ;)

BachaPl
Fanatyk
Posty: 138
Data: 14 mar 2010, 15:13

Re: Pamięć RAM

Postautor: BachaPl » 16 paź 2012, 16:31

Ja mam póki co 1GB na laptopie.
Planuje rozbudować dlatego że już mi zaczyna jej brakować.
Coraz wiecej programów bardziej wymagających.
Więc święta idą to sobie fundnę pod choinke :P a co mi tam.

Awatar użytkownika
atena600
Prawa Ręka Boga
Posty: 7021
Data: 16 gru 2009, 17:58

Re: Pamięć RAM

Postautor: atena600 » 17 paź 2012, 15:57

Na stacjonarnym 2 GB ,a w laptopie 1 GB jak na razie wystarczy ;)

Awatar użytkownika
macio106
Prawa Ręka Boga
Posty: 6026
Data: 14 lip 2009, 19:41
Skąd: Gdynia

Re: Pamięć RAM

Postautor: macio106 » 19 paź 2012, 17:21

2x 2 GB goodram

Obrazek

Awatar użytkownika
AnneMarie91
Pasjonat
Posty: 1516
Data: 06 cze 2012, 22:31
Skąd: Bydgoszcz

Re: Pamięć RAM

Postautor: AnneMarie91 » 23 paź 2012, 23:59

1 GB taka mała cyferka więcej nie trza :D

Awatar użytkownika
Thug
Wymiatacz
Posty: 1277
Data: 15 kwie 2012, 19:02
Skąd: :ajcazilakoL

Re: Pamięć RAM

Postautor: Thug » 24 paź 2012, 0:04

macio106 pisze:2x 2 GB

tak właśnie myślałem, że musisz czymś załatać swój wolny czas pomiędzy gimnazjum a kościołem...

Awatar użytkownika
wipstudio
Administrator Techniczny
Posty: 3736
Data: 17 paź 2009, 23:10
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Re: Pamięć RAM

Postautor: wipstudio » 26 paź 2012, 3:10

thug --> hahaha dobre :)

no i widzicie werdykt jest nieunikniony.
A teraz zapytam was czy jestescie w stanie dokladnie powiedzic co wam w komputerze piszczy ??

Awatar użytkownika
AnneMarie91
Pasjonat
Posty: 1516
Data: 06 cze 2012, 22:31
Skąd: Bydgoszcz

Re: Pamięć RAM

Postautor: AnneMarie91 » 26 paź 2012, 9:52

Coś nieraz "piszczy" ale ja nie wiem co :D zazwyczaj wtedy pukam w niego jak neandertalczyk o kamień albo wołam ukochanego na pomoc :lol:

Awatar użytkownika
atena600
Prawa Ręka Boga
Posty: 7021
Data: 16 gru 2009, 17:58

Re: Pamięć RAM

Postautor: atena600 » 26 paź 2012, 17:05

Piszczy :mysli: chyba tak np. wentylatorki lub karta graficzna :mrgreen:

Awatar użytkownika
Pajdanestor
Ekspert
Posty: 3098
Data: 04 maja 2010, 10:49

Re: Pamięć RAM

Postautor: Pajdanestor » 26 paź 2012, 19:59

Miałem kiedyś obudowę,która po kilku minutach wydawała dźwięki. Recykling i odzysk w Azji ma dwa oblicza :) Odpowiadając na pierwsze pytanie w lapku 4, stacjonarka 2

Awatar użytkownika
tomekch973
Początkujący
Posty: 44
Data: 15 lis 2012, 14:45

Re: Pamięć RAM

Postautor: tomekch973 » 15 lis 2012, 15:30

no to ja mam
4x256mb DDR400
Bardziej szczegolowo:

DIMM1: Kingmax MPXB62D-38KT3R-FHA 256 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-4-4-8 @ 200 MHz) (2.0-3-3-6 @ 133 MHz)
DIMM2: Kingmax MPXB62D-38KT3R-FNA 256 MB PC3200 DDR SDRAM (2.5-3-3-7 @ 200 MHz) (2.0-2-2-5 @ 133 MHz)
DIMM3: Nanya M2U25664DS88C3G-5T 256 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz)
DIMM4: Nanya M2U25664DS88B3F-5T 256 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz)

Awatar użytkownika
wipstudio
Administrator Techniczny
Posty: 3736
Data: 17 paź 2009, 23:10
Skąd: Dąbrowa Górnicza

Re: Pamięć RAM

Postautor: wipstudio » 17 sie 2013, 14:05

Aktualnie mam już jednego laptopa ;)
1x 4GB

Mam zastępczaka z naprawy i tam jest mordercze 2x512 MB ale razem z XP SP3 ładnie daje czadu. Lepiej niż nowy i5 z 4 gb ram ;) Oczywiście do czasu kiedy należy załączyć jakiś program bo 1,6 GHz nie ogarnia ;)

Awatar użytkownika
widmo29
Wyjadacz
Posty: 1180
Data: 20 maja 2012, 17:14

Re: Pamięć RAM

Postautor: widmo29 » 17 sie 2013, 14:49

Ja mam 896mb choć znajomy powiedział że to nie możliwe,ale to prawda.


Wróć do „Hardware”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość