Dieta w walce z trądzikiem
Dieta w walce z trądzikiem
Hej, wyczytałam że to w większości przypadków cukier odpowiada za tworzenie się zmian trądzikowych. Zastanawiam się nad zmianą diety, wykluczeniem sztucznych napojów gazowanych i słodzenia. Podobno należy zwrócić uwagę i wprowadzić do diety warzywa i owoce bogate w cynk i wit A C E. Myślicie że jakbym wprowadziła do diety takie koktajle np wielowarzywne to mogłoby pomóc tylko domowe nie kupne, bo podobno wszelkie działania należy zaczynać od diety. Co myślicie?
Re: Dieta w walce z trądzikiem
Uważam że odpowiednia dieta to podstawa przy tego typu problemach, bogata w witaminy tak jak piszesz 

Chyba serio zaczne pić te soki w internecie jest tyle fajnych przepisów na różne koktajle itp, zobaczymy kupię coś dzisiaj na spróbowanie i zrobię miksturę
Jest to jakaś ciekawa alternatywa, jak już domowe broń boże sklepowe bo one mają porównywalnie cukru co cola
Już jakiś mam wstręt, regularnie oglądam programy i czytam o tej całej chemii w jedzeniu i piciu dlatego postanowiłam coś z tym zrobić chociaż trochę ograniczyć tą chemię
Wiadomo chwali się , wyjdzie Ci to na pluś
Lepiej późno niż wcale
Mam nadzieję że zdajesz sobie sprawę że wyciskarka wyciskarce nierówna, mój ojciec pracuje w firmie ze sprzętem i co nie co się orientuję przez to powiedzmy w branży, teraz te nowoczesne sprzęty to na prawdę wypas i warto zainwestować więcej, poczytaj sobie artykuły w internecie ggdzieś ostatnio widziałąm porównanie wyciskarek z sokowirówkami no i te drugie wypadają mega słabo

Akurat ten temat mam zgłebiony bo sama pomagałam rodzicom w podjęciu decyzji o zakupie akurat takiej wolnoobrotowej jaką mamy ale dzięki za pomoc 

No i super, te wolnoobrotwe ślimakowe są najlepsze bo zostawiają najwięcej skłaadników odżywczych witamin i enzymów w płynie 

A Majlo, jesli mogę zapytać, skoro twój tata jest w branży to jakie wyciskarki poleca? Bo my jednak postawiliśmy po przeczytaniu opinii w necie i w ogóle na Hurom i jesteśmy zadowoleni niesamowicie 

No wiadomo Hurom jest pionierem, są lepsze i gorsze modele ale ogólnie wypadają dużo lepiej na tle swoich konkurentów
Osobiście mam w domu HH2G, no ale to sprzęt za więcej pieniążków, nie każdy może sobie na to pozwolić, są też modele bardziej przystępne i równie sprawnie działające

hehe Każdy znajdzie coś dla siebie, a wracając do tematu, to zaczełam powoli stosować się do swojego małego planu, początkowo mocno mnie wysypało ale myślę że to kwestia oczyszczania się skóry, powoli wszystko się ładnie goi i wygląda obiecująco, sama czuję się o niebo lepiej bo mam więcej energii i zauważyłam że już nie ucinam sobie popołudniowych drzemek, wieeeelki plus
Zobaczymy jak będzie dalej ale zapowiada się bardzo dobrze

ja kiedyś miałam problem z trądzikiem na plecach, nieraz strasznie dużo mi wyskakiwało krostek, ale słyszałam że to właśnie w dużej mierze przyczynia się do tego cukier, postanowiłam wyeliminować go z moich posiłków, piję gorzką herbatę, nie jem słodyczy, za to jem więcej owoców i na szczęście już nie mam takiego problemu z trądzikiem.
Cukier, tłuszcz, czasem nawet pieprz. warto dbać o zbilansowana dietę, oddychajace ubranie, higienę osobistą, a wtedy zminimalizujemy ryzyko zmian trądzikowych. Jednak trądzik często jest po prostu chorobą, ktorą trzeba leczyć. Wówczas dieta i higiena po prsotu wspierają ten proces.
-
- Nowy
Wszystko co jemy, ma wpływ także na naszą skórę, w tym na występowanie trądziku. Bardzo często nadmierne spożywanie słodyczy uwidacznia się na naszej twarzy.
Jednak dieta to nie wszystko przy walce z trądzikiem. Ważne, aby zahamować wzmożoną pracę gruczołów łojowych. Możemy to uzyskać dzięki połączeniu trzech składników (cynk, krzem, srebro koloidalne), które znajdziemy w kremie Beta-Skin Acne Care Cream.

-
- Raczkujący
Dużo wody pić by wypłukać toksyny a także jeść warzywa i owoce